Donderdag 12 april organiseren we voor onze leden een extra GPC special over de AVG

We hebben Chiljon Jansen gevraagd voor ons een workshop te organiseren. Hij werkt al enige jaren samen met bedrijven om ze AVG-proof te maken en heeft dus de nodige ervaring. 

22 maart 2018 organiseert ELANN een nascholing omtrent de nieuwste inzichten en kennis over het afbouwen van antidepressieva in de huisartsenpraktijk. Meer dan een miljoen mensen in Nederland gebruiken antidepressiva. Belangrijk is dat deze mensen goed geholpen worden als zij willen afbouwen.

Op 13 december zetten tien ketenpartners in de geboortezorg hun handtekening onder het convenant kwetsbare zwangeren. Zij spraken af zich maximaal in te zullen spannen om baby’s in de gemeente Groningen een gezonde start te geven. Een viertal psychologen van de GPC maken hier deel van uit.

Hervorming jeugdzorg

Door Ingmar Vriesema

De administratieve last in de jeugdzorg is groot. Voor vrijgevestigde behandelaars is dat extra lastig: zij doen die administratie zelf. Steeds meer van hen stoppen met het behandelen van kinderen.

Inzage in medisch dossier zonder toestemming patiënt in strijd met mensenrechten.

Zorgverzekeraars zonder toestemming van de patiënt toegang geven tot medische dossiers is strijdig met het mensenrecht op privacy. Dat schrijft VvAA in een brief aan leden van de Eerste Kamer.

Elke dag kloppen er tieners bij ziekenhuizen aan die te maken hebben met klachten door slaaptekort. Dat wordt vooral veroorzaakt door het gebruik van mobieltjes in de slaapkamer.

Copyright Groninger Psychologen Coöperatie 2017-2019 | Privacy-beleid GPC (AVG)